Politika privatnosti

Web stranice i mobilna aplikacija "Skupi, složi, savjesno odloži!" u vlasništvu su Grada Makarske. Politika zaštite privatnosti uređuje način postupanja s informacijama koje Grad Makarska obrađuje odnosno prikuplja kada se posjeti naša Internet stranica pri tome poštujući sve relevantne zakone i propise.

Općenito, možete posjetiti našu web stranicu bez otkrivanja osobnih podataka. Osobnim podacima smatraju se oni podaci koji Vas identificiraju (poput imena, spola, adrese, e-maila ili poštanske adrese i dr.). Grad Makarska na prikuplja Vaše osobne podatke osim u slučaju kada ste nam ih Vi izričito učinili dostupnima (npr. prilikom slanja upita putem kontakt forme s naše Internet stranice), čime pristajete odnosno dajete privolu na njihovo korištenje u niže navedene svrhe.

Kontakt forma


Prilikom posjeta našoj web stranici www.skupi-slozi-makarska.com i prilikom korištenja mobilne aplikacije "Skupi, složi, savjesno odloži!" prikupljaju se podaci od korisnika na način da se od njega/nje prilikom posjeta Internet stranici, a pri ispunjavanu kontakt forme, traže sljedeći podaci:

    a) ime i prezime;
    b) e-mail adresa;

Navedeni podaci koriste se isključivo u svrhu komunikacije i preciznijeg odgovora na upit/prigovor i/ili komentar osobe koja je iste ispunila putem kontakt forme.

Korištenje i pohranjivanje kolačića

Naša Internet stranica koju posjećujete koristi kolačiće. Kolačićima se smatraju datoteke male veličine koje se privremeno pohranjuju na Vašem tvrdom disku, što našoj Internet stranici omogućava prepoznavanje Vašeg računala prilikom sljedećeg posjeta stranicama skupi-slozi-makarska.com.

Navedeni alati mogu prikupljati i pohranjivati tehničke podatke kao što su kolačići, IP adresa korisnika i/ili posjetitelja, identifikator mobilnog uređaja, podatke o pregledniku i slično, ali pritom ne identificiraju osobu.

Kolačići koji se pohranjuju služe u analitičke i statističke svrhe i za funkcioniranje svih značajki internetske stranice i boljeg korisničkog iskustva. Ti kolačići mogu biti stalni kolačići koji na računalu korisnika ostaju pohranjeni i nakon posjete te privremeni kolačići koji se pohranjuju samo tijekom posjeta stranici.

Zakon dopušta spremanje kolačića na vaš uređaj ako je izričito potreban za rad stranice. Za sve ostale vrste kolačića potrebno nam je vaše dopuštenje.

Stranice skupi-slozi.makarska.com koriste različite vrste kolačića. Neke kolačiće postavljaju usluge trećih strana koje se prikazuju na našim stranicama.

U bilo kojem trenutku možete promijeniti ili povući vaš pristanak na Izjavu o kolačičima na našim internetskim stranicama.

Pružanje informacija Google Inc.


Google prikuplja informacije putem naše upotrebe usluge Google Analytics na našoj web stranici. Google koristi ove informacije, uključujući IP adrese i podatke iz kolačića, u više svrha, kao što je poboljšanje usluge Google Analytics. Informacije se dijele s Googleom na anonimnoj osnovi. Da biste saznali više o tome koje informacije Google prikuplja, kako upotrebljava te informacije i kako kontrolirati informacije poslane Googleu, pogledajte Google pravila o privatnosti. Možete se isključiti iz usluge Google Analytics tako da instalirate dodatak pregledniku.

Prava korisnika internet stranice skupi-slozi-makarska.com

Pravo na pristup osobnim podacima

Grad Makarska se kao voditelj obrade obvezuje na temelju podnesenog pisanog zahtjeva korisnika, koji zahtjev može biti i u obliku elektroničke pošte, omogućiti pristup osobnim podacima koje obrađuje o njima, informirati ih o svrsi obrade osobnih podataka u koju se obrađuju, o vrsti osobnih podataka koji se obrađuju, o primateljima ili kategorijama primatelja kojima su osobni podaci otkriveni ili će im biti otkriveni, o predviđenom vremenskom razdoblju obrade ili o kriterijima koji se koriste za utvrđivanje tog razdoblja.

Pravo na ispravak netočnih podataka
Grad Makarska će kao voditelj obrade omogućiti ispravak netočnih osobnih podataka u svakom pojedinom slučaju kada se utvrdi da prikupljeni osobni podaci o korisniku nisu točni ili je došlo do promjene podataka korisnika.

Pravo na brisanje osobnih podataka
Grad Makarska će izvršiti brisanje osobnih podataka korisnika i u sljedećim slučajevima:

    a) kada osobni podaci korisnika i više nisu nužni za ispunjenje svrhe obrade, odnosno prestankom svrhe obrade;
    b) kada korisnik i povuče privolu kao pravni temelj za obradu podataka, a ne postoji druga pravna osnova za obradu podataka;
    c) kada korisnik uloži prigovor na obradu podataka;
    d) kada su osobni podaci nezakonito obrađeni;
    e) kada se osobni podaci moraju brisati radi ispunjenja pravnih obveza iz prava Europske unije ili prave države članice kojem podliježe voditelj obrade podataka;
    f) kada su osobni podaci prikupljeni u vezi s ponudom usluga u odnosu na privolu djeteta.

Pravo na ograničenje obrade podataka
Ograničenje obrade osobnih podataka Grad Makarska će osigurati u slučajevima kada korisnik i osporava točnost podataka, kada je obrada nezakonita a korisnik i se protivi brisanju podataka te umjesto toga traži ograničenje njihove uporabe, kada voditelj obrade više ne treba osobne podatke za potrebe obrade ali korisnik i traži podatke za ostvarenje pravnih zahtjeva, kao i u slučaju kada korisnik i uloži prigovor na obradu osobnih podataka temeljenu na legitimnom interesu Grada.

Pravo na ulaganje prigovora
Korisnik ima pravo na ulaganje prigovora na obradu osobnih podataka koji se odnose na njega ako se podaci obrađuju za potrebe legitimnog interesa voditelja obrade. U tom slučaju Grad će, kao voditelj obrade, prestati obrađivati osobne podatke, osim ako dokaže da postoje uvjerljivi legitimni razlozi za obradu osobnih podataka u odnosu na prava korisnika, odnosno u slučaju kada obrada podataka služi radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva.

Ukoliko se osobni podaci korisnika obrađuju za potrebe izravnog marketinga, korisnik ima pravo u svakom trenutku uložiti prigovor na obradu za potrebe izravnog marketinga.


Grad Makarska