UKLJUČI SE U SAT ZA PLANET ZEMLJU 2021.

 


Globalna akcija Sat za planet Zemlju, pod sloganom Pokreni se za planet, održat će se 27. ožujka 2021. godine u 20.30 sati. Svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF poziva gradove, mjesta, tvrtke i institucije da se pridruže ovoj inicijativi koja već 14 godina slovi za najveću volontersku akciju, za zaštitu prirode na svijetu, gašenjem javne rasvjete i svijetla u svojim gradovima i domovima na 60 minuta.

 

Sat za planet Zemlju prošle je godine, zbog pandemije uzrokovane virusom COVID19,  po prvi put održan online i unatoč izazovnim uvjetima u kojima se svijet nalazio, bio je masovniji nego ikada prije: sudjelovalo je 190 zemalja i teritorija, a uz to je na globalnoj razini zabilježeno više od 4,7 milijardi reakcija na društvenim mrežama.

 

Ove godine za vrijeme trajanja sata za planet Zemlju svi zainteresirani mogu se priključiti zoom događaju, te uz ples i predstavljanje pjesme napisane posebno za ovu priliku, ukazati na važnost promjene ponašanja s ciljem ublažavanja klimatskih promjena.

 

Sat za planet Zemlju (Earth Hour) pokrenut je u Sydneyu 2007. godine kao građanska inicijativa u znak prosvjeda protiv klimatskih promjena i poziv na hitnu akciju. Na jedan sat zadnju subotu u ožujku, milijuni ljudi širom svijeta isključuju svjetla kako bi izrazili simbolički čin podrške Zemlji.

 

 

 

 

 


Izvor: WWF